smetana
vanilkový lusk
cukr krystal
želatina
čerstvé jahody
med
citron
mango
mražené jahody
pomeranče
máta
PANNA COTTA:
Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout.
1 lžičku želatiny dáme do studené vody a necháme naboptnat, jakmile bude mít smetana 60 stupňů přidáme želatinu a pořádně promícháme, nalijeme do formiček a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
JAHODOVO-MEDOVÝ TATARÁČEK:
Čerstvé jahody očistíme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme lžičku medu a citronovou šťávu, dáme do chladu.
MANGOVÝ A JAHODOVÝ COULIS:
Mango očistíme, nakrájíme na větší kousky, podlijeme vodou a dáme vařit, přidáme cukr a citronovou štavu, až bude měkké rozmixujeme, přecedíme, necháme vychladnout a nejlépe dáme do dávkovacích lahviček.
Mražené jahody podlijeme vodou, přidáme cukr a citronovou štavu a pokračujeme stejně jako u manga.
( coulis můžete udělat i z jiného ovoce )
PRACH Z POMERANČŮ:
Vymačkáme šťávu z pomerančů ( tu můžeme vypít ) a kůru nakrájíme na větší kousky, uvaříme ve třech vodách po 5 minutách ( 5 minut vařit, scedit a dát vařit zase na 5 minut a takhle 3 x ) rozprostřeme na pečící papír a dáme sušit na 110 stupňů, poté rozmixujeme do prachu.
Na ozdobu uděláme karamel ( rozpustit cukr do hněda, pozor ať není tmavě hnědý, byl by pak hořký ) a na pečící papír lžičkou uděláme mřížky apod. prostě podle vlastní fantazie.
Mátou můžeme také dozdobit celý talíř.
Autor: Fejkinc (Ondřej Feik) | |
Datum vložení: 11.05.2015 13:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz