100 g sýru Ricotta
100 g sýru Philadelphia
50 g moučkového cukru
100 ml likéru Curaçao bleu
200 ml smetany na šlehání
šťáva z 1/2 pomeranče
asi 60 g perníku nakrájeného na slabší plátky nebo sušenek Spéculoos (Lotus)
Sýry, cukr a likér společně rozšleháme dohladka.
Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji smícháme s předchozí směsí.Z perníku vykrájíme kolečka o průměru pohárů do kterých budeme dezert připravovat nebo rozdrtíme sušenky.
Z půlky pomeranče vymačkáme šťávu.
Na dna pohárů dáme vykrájený perník nebo rozdrcené sušenky a zakápneme je pomerančovou šťávou.
Na perník nebo sušenky dáme vrstvu krému a celý postup ještě jednou zopakujeme.
Poháry dáme odležet do lednice, před podáváním ozdobíme.
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Použil jsem menší pohárky o objemu 9 cl.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 11.05.2015 14:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz