300 ml smetany
2 žloutky
40 g cukru
wasabi mleté sušené
1. V menším kastrolu zahřejte smetanu, dokud nedosáhne bodu varu, poté stáhněte na minimum.
2. Žloutky s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem, zašlehejte do kastrůlku se smetanou a zahřívejte na středním stupni a stále míchejte. Po několika minutách odstavte.
3. Wasabi prášek dejte v malém množství do odměrky a zalijte vodou, aby vznikla tekutá konzistence.
4. Po troškách přidávejte do smetanového základu a ochutnávejte, dokud vám nebude zmrzlina připadat ochucená tak akorát.
5. Hotovou wasabi zmrzlinu nalijte do nádoby a dejte do mrazáku. Po dvaceti minutách promíchejte a opakujte to ještě dvakrát. Poté nechte ztuhnout a před podáváním vyndejte na 5-7 minut, aby zmrzlina trochu povolila a šla jednoduše servírovat.
Další recepty a tip, kde koupit wasabi v prášku najdete zde: http://milujusushi.cz/wasabi-zmrzlina
Autor: Chefparade.cz | |
Datum vložení: 14.05.2015 14:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz