1 balení listového těsta
1 l mléka
170 g cukru
80 g hl. mouky + 20 g solamylu + 1/2 sáčku vanilkového pudinku
4 vejce
40 g másla
1 ušlehaná šlehačka (nemusí být)
moučkový cukr na posypání
(Mouku dávám podle oka... asi 80 g mouky, půl sáčku vanil. pudingu a zbytek kukuřičného škrobu)
V trošce mléka si rozmícháme vajíčka a směs mouky, pudingu. Mezitím si zbytek mléka dáme vařit, přidáme cukr a jakmile začne vařit, přilijeme směs vajíček s moukou. Za stálého míchání si uvaříme hustý krém, do kterého ihned po stažení z plotny dáme máslo a dobře umícháme. Dáme do mísy, pečlivě zakryjeme folií (musí přilnout k povrchu) a dáme do lednice nejméně na hodinu. Po vytažení potom mixerem prošleháme, aby se krém oživil.Listové těsto si rozdělíme a vyválíme na 2 stejné a 1 trošku větší díl. Větší díl si ořízneme ve velikosti těch dvou dílů. Dáme na plech (i ten odřezek těsta), propícháme vidličkou a dáme péct klasicky dozlatova. Necháme na mřížce vychladnout.Na tác si dáme jeden plát, namažeme trochou šlehačky a dáme krém. Zase plát a opět šlehačka a krém. Dáme poslední plát, ten taky lehce pomažeme šlehačkou a pocukrujeme. Zbylý kousek upečeného listového těsta si v misce rozlámeme, přidáme mouč.cukr, smícháme a posypeme řezy. Dáme do lednice na uležení a ztuhnutí.
Je to francouzský dezert, v Řecku je ale velmi oblíbený, prodává se jak v cukrárnách, tak i jako polotovar.
Mille Feuille znamená tisíc listů.
Autor: marcik (Marcela) | |
Datum vložení: 19.05.2015 22:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz