2 vejce
100 g cukr krupice
1 dl mléka
0,5 dl oleje
100 g (polovina) zakysané smetany
70 g marcipánu
1/2 prášku do pečiva
200 g polohrubé mouky
citron - kůra z 1/2 citronu
1 lžíce kakaa
Vejce našleháme s cukrem do pěny, pak kromě kakaa a marcipánu přidáme postupně vše ostatní a naposledy mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pak oddělíme asi 1/3 těsta a obarvíme jí kakaem. Pokud je těsto husté, můžeme přidat ještě 2 lžíce mléka. Do zbylého bílého těsta přidáme nahrubo nastrouhaný marcipán.
Chlebíčkovou formu vyložíme pruhem papíru a z každé strany nalijeme 1 lžíci bílého těsta a necháme rozlít po celé délce. Pak do bílého těsta nalijeme z každé strany lžíci hnědého těsta. To opakujeme do vypotřebování celého těsta.
Troubu vyhřejeme na 180°C a pečeme asi 30 min. Zkoušíme, až bude zapíchnutá špejle suchá.
Po upečení můžete ozdobit cukrovou citronovou polevou.
Chlebíček mě zaujal svou nezvyklou chutí marcipánu a citronu. Ale hlavně jsem si chtěla vyzkoušet, jak bude "zebrovaná" varianta vypadat v chlebíčkové formě, protože zatím jí všichni dělají jen v kulaté formě.
Pokud nemáte surový marcipán, lze použít např. "marcipánové brambory" nebo různé marcipánové tyčinky, stačí oškrábat vrchní čokoládu.
Zdroj: Maminčiny recepty - upravený recept Marcipánová buchta
Autor: Hella | |
Datum vložení: 20.05.2015 18:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz