Těsto:
6 vajec
6 PL cukru krystal
6 PL hladká mouka
1/2 prášku do pečiva
Krém:
500 g tvarohu
3 PL smetany pochoutkové
3 PL cukr moučka
1 želatina čirá
citronová kůra
citronová šťáva (ze 2 citronů)
6 PL meruňkové marmelády
3 balíčky piškotů dlouhých
250 g jahody čerstvé
Poleva:
300 ml šlehačka
2 PL cukr
2 balíček ztužovače smetafix
sirup bezový na namáčení piškotů
Vejce s cukrem míchejte do pěny 6 minut ručním mixérem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme 15 minut.Upečený nechte vychladit na mřížce. Připravte si krém: podle návodu na sáčku si připravte želatinu. Tvaroh smíchejte s cukrem a smetanou. Přidejte šťávu i kúru z citronu a nakonec vše smíchejte se želatinou.Krém dejte do ledničky zchladnout. Na vychladlý korpus natřete povidla a dejte polovinu tvarohového krému. Bazový sirup si nechte mírně zahřát a namáčejte do něj piškoty a ukládejte je řeznou hranou na vrch na krém.Když budete mít všechny piškoty položené, tak je potřete povidly a znovu pokračujte piškoty namočenými do sirupu a pokládejte je břichem dolů.Povrch piškotů potřete povidly a položte na ně druhou část krému. Na krém položte po délce pokrájené jahody.Hotový koláč dejte do ledničky, aby se vše spojilo a ztuhlo. Druhý den si připravte šlehačku a potřete povrch šlehačkou a ozdobte jahodami. Šlehačku, cukr, Smetafix umíchejte na tvrdou hmotu.
Autor: Izabella929 (Izabela Rácz) | |
Datum vložení: 21.05.2015 11:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz