Piškot:
250 g cukru
3 vejce
250 g okapaného kompotovaného ananasu
50 g šťávy z ananasového kompotu
125 g bílého jogurtu
100 g oleje
250 g hladké mouky
50 g strouhaného kokosu
1 sáček kypřícího prášku
Kokosový krém:
300 ml kokosového mléka
50 g cukru
4 plátky želatiny
300 g smetany na šlehání
40 ml Malibu
10 g strouhaného kokosu
Na dokončení:
mléčná čokoláda
Piškot: Ananas necháme okapat a potom ho rozmixujeme. Vejce s cukrem vyšleháme. Přidáme rozmixovaný ananas a šťávu z kompotu, smícháme šlehačem. Přidáme a dobře rozšleháme jogurt a olej.Mouku smícháme s práškem do pečiva a kokosem, přisypeme ji do předcházející směsi a dobře promícháme.Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15-20 minut do růžova.
Piškot necháme vystydnout.Krém: Želatinu namočíme ve studené vodě. Kokosové mléko, strouhaný kokos a cukr zahřejeme. Do horkého mléka zamícháme nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Necháme vystydnout.Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně ji promícháme společně s Malibu s vychladlým kokosovým mlékem.Krém rovnoměrně rozprostřeme na vychladlý piškot a dáme ztuhnout do lednice.Ztuhlý krém pocákáme rozehřátou mléčnou čokoládou nebo můžeme posypat kokosem.
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Je-li kokosové mléko v plechovce částečně ztuhlé, tak nejdříve krátce zahřejeme celý obsah plechovky (většinou mívá 400 ml) a až poté odměříme 300 ml.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 23.05.2015 08:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz