600 g hladké mouky
1/2 kostky kvasnic
150 ml vody
150 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
80 g cukru
1 lžička soli
2 vejce
strouhaná citronová kůra
2 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
mléko
mák
Mléko s vodou osladíme a ohřejeme na teplotu lidského těla, rozdrobíme do něj kvasnice a necháme je vzejít.V míse smícháme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, žloutky, strouhanou citronovou kůru a rum, nakonec střídavě vléváme vzejitý kvásek a rozpuštěné máslo.Vypracujeme vláčné a nelepivé těsto, které necháme půl hodiny kynout, pak těsto přemícháme a necháme znovu nakynout.Vykynuté těsto na vále rozdělíme na 18 dílků, z každého dílku vyválíme váleček, ze kterého uděláme suk.Suky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme je 30 minut kynout.V misce rozmícháme bílky s kapkou mléka, suky potřeme a posypeme mákem.Pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 st. do zhnědnutí.
Našla jsem tu několik receptů na briošky, ale žádný z nich není shodný.
Autor: ivulinka (Ivana) | |
Datum vložení: 26.05.2015 10:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz