Na těsto:
10 řapíků rebarbory
1 badyán
1 kousek celé skořice
2-3 lžíce třtinového cukru
2 lžíce griotky (nebo portského vína)
zakysaná smetana (na ozdobu)
Na drobenku:
100 g másla
100 g třtinového cukru
100 g polohrubé mouky
Rebarboru omyjeme a nakrájíme na malé asi dvoucentimetrové kousky. Přendáme do kastrůlku, přidáme koření, posypeme cukrem a zalijeme griotkou nebo portským vínem. Na mírném ohni povaříme asi 2-3 minuty, ne víc.Odstavíme a necháme zchladnout, můžeme nechat i přes noc.Vyndáme koření. Rebarboru přendáme do zapékací misky nebo menších mističek. Z mouky, másla a cukru, připravíme drobenku tak, že všechny suroviny promneme, aby vznikla jemná směs a tou zasypeme povrch zapékací nádoby.Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do zezlátnutí drobenky. Šťáva z rebarbory by měla probublávat a zhoustnout.Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme se zakysanou smetanou.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Rebarboru není nutné loupat, jak to mnozí dělají. Tenká slupka při tepelné úpravě krásně změkne.
Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková) | |
Datum vložení: 26.05.2015 12:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz