TopRecepty.cz

Rebarborový voňavý crumble


Rebarborový voňavý crumble

Suroviny

Na těsto:
10 řapíků rebarbory
1 badyán
1 kousek celé skořice
2-3 lžíce třtinového cukru
2 lžíce griotky (nebo portského vína)
zakysaná smetana (na ozdobu)

Na drobenku:
100 g másla
100 g třtinového cukru
100 g polohrubé mouky

Postup

Rebarboru omyjeme a nakrájíme na malé asi dvoucentimetrové kousky. Přendáme do kastrůlku, přidáme koření, posypeme cukrem a zalijeme griotkou nebo portským vínem. Na mírném ohni povaříme asi 2-3 minuty, ne víc.Odstavíme a necháme zchladnout, můžeme nechat i přes noc.Vyndáme koření. Rebarboru přendáme do zapékací misky nebo menších mističek. Z mouky, másla a cukru, připravíme drobenku tak, že všechny suroviny promneme, aby vznikla jemná směs a tou zasypeme povrch zapékací nádoby.Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do zezlátnutí drobenky. Šťáva z rebarbory by měla probublávat a zhoustnout.Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme se zakysanou smetanou.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Rebarboru není nutné loupat, jak to mnozí dělají. Tenká slupka při tepelné úpravě krásně změkne.

autor Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková)
Datum vložení Datum vložení: 26.05.2015 12:05

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz