1 listové těsto (asi 400 g)
vejce na potření
2 krabičky (500g) mascarpone
maliny
rybíz černý nebo červený
moučkový cukr
Maliny a rybíz rychle propláchneme a s cukrem svaříme na hustou kaši. Horké prolisujeme, pak necháme zcela zchladnout.
Na malé kovové trubičky natáčíme proužky rozváleného listového těsta dlouhé asi 15 cm a široké cca 1 cm tak, aby se kraje malinko překrývaly. Výsledná minikremrolka je velká asi 3-4 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 220-240°C (listové těsto se peče prudce, aby vyskočilo a neutekl z něj předčasně tuk). Vlažné minikremrolky sejmeme z formiček a necháme vychladnout.
Mascarpone, moučkový cukr podle chuti a ovocný protlak vyšleháme na jemný krém. Zdobičkou naplníme a podáváme, nejlépe ihned.
Pozn.: Lze připravit i z malinového džemu, ale ten čerstvý protlak neměl chybu.
http://www.mlsoty.estranky.cz/
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) | |
Datum vložení: 26.05.2015 17:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz