150 g hořké čokolády (nebo jiné čokolády)
Náplň:
250 g polotučného tvarohu ve vaničce
250 ml studeného mléka
1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé
pár kapek citronového aroma
1-2 lžíce tuzemáku
1/2 vanilkového cukru
1 lžíce moučkového cukru
200 g čerstvých jahod (dle potřeby)
šlehačka na dozdobení
meduňka
Silikonové muffinkové formičky necháme vychladit.Čokoládu nasekáme na menší kousky a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme, ale moc nepřehříváme. Čokoládu můžeme rozpustit i v misce v mikrovlnné troubě. Vždy ji po cca 5 sekundách promícháme, rozpuštění trvá chvilku. Opět nepřehřejeme.Pak štětečkem potřeme vnitřek formiček - vnitřní dno a stěny a dáme znovu vychladit. Po zatuhnutí potřeme ještě jednou a opět dáme do chladničky. Může se stát, podle druhu čokolády, že se podaří hned napoprvé vytvořit pevnější vrstvu, tak pak už neopakujeme.Krém připravíme elektrickým šlehačem. Šleháme vše dohromady tak dlouho, až krém zhoustne tj. tvaroh, pudink bez vaření, cukr, vanilkový cukr, tuzemák, studené mléko a pár kapek citronového aroma (dle chuti).Po důkladném zatuhnutí čokolády košíčky z čokolády z formiček opatrně vyloupneme.Plníme studeným krémem, který prokládáme na kousky nakrájenými jahodami. Ještě je můžeme nechat vychladit a před podáváním dozdobíme šlehačkou, kousky jahod a meduňkou - vše dle své fantazie.Místo mléka můžeme použít sladkou smetanu, spíš bych dala jen část smetany a část mléka.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 01.06.2015 22:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz