Na panna cottu:
10 bezových květů
400 ml smetany ke šlehání (2 kelímky 31% a více)
100 ml plnotučného mléka
2 lžičky práškové želatiny
cukr dle chuti
semínka z jedné poloviny vanilkového lusku
Na omáčku:
200 g rebarbory
1/2 sklenice kompotovaných švestek
1 špetka skořice
Bezové květy zlehka omyjte proudem vody, ale jen opravdu opatrně - tak, abyste se zbavili případné nečistoty či hmyzu, ale aby květ nepřišel o většinu svého pylu. Pak umístěte do hrnce, zalijte oběma šlehačkami a mlékem, přiklopte a nechte v lednici odpočívat minimálně přes noc.Poté přes plátýnko nebo jemné sítko opatrně přeceďte. V malém množství směsi rozmíchejte želatinu, zbytek směsi zahřejte ve vodní lázni, přidejte vanilku, oslaďte dle chuti a opatrně vmíchejte želatinu. Přiveďte k varu a vařte asi minutu.Odstavte, nalijte do formiček vymazaných troškou oleje (silikonové vymazávat nemusíte) a nechte v chladu lednice odpočinout minimálně čtyři hodiny.Rebarboru oloupejte od svrchní slupky a nakrájejte na špalíčky. Dejte do hrnce společně s uvedeným množstvím švestek, použít můžete i sladký sirup, ve kterém jsou kompotovány. Krátce povařte, dokud rebarbora nezměkne. Poté rozmixujte na hladké pyré. Ochuťte špetkou skořice, případně ještě dle chuti přidejte cukru nebo libovolný sirup. Nechte vychladit.Vyklopené bábovičky polijte ovocnou omáčkou. Podávejte vychlazené.
Množství je na asi 6 malých báboviček panna cotty.
Tento a všechny mé další recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz
Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová) | |
Datum vložení: 02.06.2015 10:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz