200 g máslových sušenek
125 g másla
150 g čokolády na vaření
Na krém:
1 mascarpone ( 250g )
1 bílý hustý jogurt ( 125g )
1 vanilkový cukr
šťáva z jedné limetky + pár strouhanců dobře omyté kůry
popř. moučkový cukr podle chuti na doslazení
cca 15 větších jahod + na ozdobu
Nejprve rozdrtíme sušenky. Můžeme je hodit do mixéru nebo je uzavřít do igelitového sáčku a bušit do nich válečkem. Když je směs rozdrcená, přilijeme rozehřáté máslo. Důkladně promícháme a necháme chvilku odstát, můžeme dát na chvilku do lednice. Hmota by měla při zmáčknutí v dlani držet pohromadě. Hmotu namačkáme na dno i okraje formiček. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a vylijeme s ní dno i strany korpusu. Necháme v lednici ztuhnout.
Jahody rozmačkáme s cukrem, mohou nám tam klidně zůstat kousky, a smícháme s jogurtem, mascarpone a limetkovou šťávou. Podle chuti dosladíme. Tartaletky naplníme krémem a ozdobíme jahodami.
Korpus nenecháme příliš dlouho v lednici, jinak máslo dost ztuhne, je lepší pak plnit už při pokojové teplotě.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková) | |
Datum vložení: 14.06.2015 21:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz