500 g mascarpone
500 g jahod
2 lžíce cukru
4 lžíce cukru
4 vejce
lžíce citrónové šťávy
200 ml vody
dlouhé piškoty (přibližně 300-350 g)
Polovinu jahod pokrájíme na drobounko a s 2 lžícemi cukru, citrónovou šťávou a vodou pomalým varem povaříme asi 30 minut. Pak necháme vychladit.
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky - z bílků ušleháme pevný sníh, žloutky pak ušleháme se 4 lžícemi cukru do pevné světlé pěny.
Ke žloutkům vmícháme mascarpone a nakonec opatrně zabalíme i sníh.
Do mísy vrstvíme sladkou hmotu, na ni piškoty omočené v jahodovém rozvaru, posypeme nasekanými zbylými jahodami a znovu sladkou ušlehanou hmotu. Vrstvy opakujeme až do spotřebování surovin, poslední bude ušlehaná hmota. (Jahody z rozvaru také spotřebujeme.)
Můžeme posypat kokosem, bílou nebo hořkou čokoládou, dobře zakryjeme a dáme vychladit do lednice.
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 18.06.2015 12:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz