4 vejce
170 g špaldové mouky
120 g hroznového cukru
1,5 dcl vlahého mléka
1,5 dl oleje
1 prášek do pečiva
350 g jahod i jiného ovoce
V míse ušleháme žloutky, cukr do pěny. Přidáme mléko a olej. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Do vaječné řídké hmoty přidáváme střídavě mouku a sníh a opatrně, ale pečlivě zamícháváme.Těsto nalijeme na vyšší pekáč buď vymazaný a vysypaný, nebo použijeme pečicí papír, či fólii.Povrch těsta hustě poklademe ovocem a pečeme pomalu ve vyhřáté troubě do růžova, při 170 °C asi 30 minut.Hotovou bublaninu pocukrujeme.
Pozn. - já použila jahody, které jsou teď v Albertu v akci, ale nemají vůbec žádnou chuť, tak jsem je aspoň takhle spotřebovala. Kvůli příteli, který má cukrovku, jsem použila špaldovou mouku a ovocný cukr.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 28.03.2009 21:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz