Na omládek:
100 ml vlažné vody
rovná lžička sladěnky
21 g droždí
130 g hladké mouky
Přidáme:
90 g změklého másla
80-90 g tekuté syrovátky
100 g cukru
1/2 lžičky soli
350-370 g hladké mouky
strouhaná citrónová kůra
(špetka kardamomu - můžete vynechat)
lžíce rozšlehaného vejce (rozšleháme vejce, oddělíme ho lžíci a zbytek necháme na potření vánočky před pečením)
Suroviny na omládek dobře umícháme a necháme kynout 45-60 minut.Pak přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme ho 1-1,5 hodiny kynout, v průběhu té doby ho asi dvakrát promísíme.Vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na díly a upleteme vánočku - viz odkaz v Poznámce.Po jejím vykynutí ji opatrně potřeme vejcem a upečeme asi na 170°C/35-40 minut.
Tahle vánočka je bez rozinek, kdo má rád, může přidat.
Odfocený fotopostup pletení vánočky je u jiného mého receptu tady
http://www.toprecepty.cz/recept/5964-vanocka-ii/
Zdroj:http://www.pekarnomanie.cz
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 22.06.2015 14:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz