250 g malin
20 velkých lístků bazalky
5 polévkových lžic cukru krupice
125 g Mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
čokoládové tyčinky na dozdobení
V hmoždíři rozmělníme cukr s bazalkovými listy. Pokud nemáme hmoždíř, vystačíme si s miskou a naběračkou. Nemixujeme, bazalka ztratí barvu.
V misce promícháme mascarpone se smetanou a dvěmi lžícemi bazalkového cukru. Vyšleháme do hladkého, jemného krému.
Necháme si několik malin na dozdobení, ostatní rozmixujeme.
Na dno pohárů rozdělíme rozmixované maliny. Posypeme bazalkovým cukrem (trochu si necháme na dozdobení). Pak navrstvíme mascarponový krém a dozdobíme celými malinami, bazalkovým cukrem a čokoládovou tyčinkou.
Můžeme hned podávat.
Zdroj - kuchařka Apetit
Autor: Dooga | |
Datum vložení: 23.06.2015 18:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz