4 vejce
6 lžic krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
citrónová kůra
Krém:
200 ml šlehačky
1 vanilkový cukr
1 ztužovač šlehačky
2 lžíce rumu
1 pudink bez vaření
jahody
banán
Z bílků, lžíce cukru a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbývající cukr ušleháme do pěny, přidáme pudink, kůru a lehce vmícháme sníh.Těsto rozetřeme na plech vyložený silikonovou podložkou a pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 10 minut.Suroviny na krém dáme do misky s víkem, uzavřeme a zatřepeme, aby se vše spojilo v krém.Na vychladlý upečený plát natřeme krém, ke kraji položíme ovoce a pevně srolujeme. Necháme v chladu a před podáváním jen pocukrujeme.Lze udělat i barevně obráceně - použít čokoládový pudink do těsta a vanilkový do krému, nebo vanilkový do těsta a pařížskou šlehačku do krému s kakaovým pudinkem a dát banány, místo rumu vaječný koňak a jiné ovoce.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 24.06.2015 10:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz