TopRecepty.cz

Třešňový koláč z remosky


Třešňový koláč z remosky

Suroviny

Na těsto:
180 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
50 g moučkového cukru
40 g másla nebo Hery
1 vejce
1 lžíce mléka
možno přidat trochu citronové kůry
1 vejce na potření povrchu koláče před pečením

Na náplň:
400 g čerstvých vypeckovaných třešní
20 - 25 g vanilkového pudinku v prášku (podle šťavnatosti ovoce)
25 g moučkového cukru - dle potřeby i více
mletá skořice
možno přidat i mandlové nudličky apod.

Postup

Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce, mléko a vše v míse zpracujeme do hladké, vláčné, nelepivé, středně tuhé hmoty. Necháme chvíli v chladničce odpočinout.

Pečící mísu remosky vyložíme do třetiny výšky papírem na pečení.(Vystřihneme kolo větší než dno, papír zmuchláme do koule a pak rozprostřeme. Mísu můžeme mírně navlhčit vodou, papír bude lépe držet.) Pak těsto rozdělíme na dva díly, jeden díl o trochu větší než polovina vyválíme do kulatého tvaru a vložíme na dno remosky a taky uděláme asi třícentimetrový okraj do výšky. Vypeckované třešně smícháme s cukrem, vanilkovým pudinkovým práškem a skořicí, v jedné vrstvě hustě vedle sebe rozložíme na dno. Druhou, menší polovinu těsta, taktéž vyválíme do kruhu, malou formičkou vykrojíme pár otvorů, aby měla kde unikat pára při pečení a položíme na třešně. Okraje přitiskneme např vidličkou. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, ale není to nutné. Pokud zbyly nějaké odkrojky těsta, tak malou formičkou vypíchneme tvary a koláč vhodně dozdobíme.

Přiklopíme víkem a pečeme zhruba 35 minut. Koláč krájíme až po úplném ztuhnutí.

Pečeno v menší remosce s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.

Poznámka

Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 28.06.2015 20:58

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz