Korpus:
200 g hladké mouky
200 g hnědého cukru
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
40 g kvalitního kakaa
180 g másla
2 vejce
150 ml kysané smetany
Krém:
500 g Mascarpone
300 g vysokoprocentní čokolády
malinový džem na potření
čerstvé maliny na ozdobu (dají se použít i maliny mražené, ale ovoce není nutné)
Změklé máslo ušleháte se žloutky a cukrem, přidáte kysanou smetana a do těsta zašleháte proseté sypké suroviny. Nakonec do těsta lehce vmícháte sníh ze 2 bílků.
Těsto pečte ve formičkách na mufiiny nebo v dortové formě při teplotě 180 stupňů. Doba pečení se bude měnit podle použité formy, vyzkoušejte zapíchnutím špejle, která musí být po vytažení suchá.
Do mascarpone, které musím mít pokojovou teplotu postupně zašlehejte rozpuštěnou čokoládu. Krém nechte chvíli vychladnout. K čokoládě se výborně hodí maliny. Upečený a vychladlý dortový korpus můžete potřít silnou vrstvou malinového džemu a pak natřít silnou vrstvou čokoládového krému a ozdobit malinami. Maliny můžete také opatrně zamíchat do čokoládového krému Pokud budete dělat cup cake, tak jednotlivé košíčky ozdobte krémem a malinami.
Autor: Simply Food (Lada Kovářová) | |
Datum vložení: 03.07.2015 09:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz