180 g vody
2 lžíce oleje
vejce (1/2 do těsta, zbytek na potření před pečením)
200 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
špetka soli
60 g cukru
12 g droždí
na promazání pak 70 g másla
na posypání před pečením posypku
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pár lžic hladké mouky z odváženého množství a necháme asi 20 minut pracovat.
Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout v lednici – přibližně 45 minut.
Těsto pak propracujeme, na stole rozválíme do obdélníku, potřeme změklým máslem a podélně poskládáme na čtvrtiny. (Pracujeme rychle, aby se těsto příliš neohřálo.) Vzniklou nohavici pak poskládáme rovněž na čtvrtiny – do malého, úhledného balíčku. Necháme v lednici asi 30-45 minut kynout.
Vykynuté těsto z lednice vytáhneme, na pomoučněném stole rozválíme a rozkrájíme na 9 malých obdélníků. Každý z nich ještě při kraji několikrát nařízneme. Uložíme na plech s pečícím papírem / fólií, necháme nakynout, pak potřeme zbytkem vejce, posypeme vanilkovým cukrem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova (200°C/asi 15 minut).
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/hanacke-prstky/
Hanácké prstky se pečou s posýpkou. U nás byl druhý pokus bez ní, jen potřené vejcem a sypané vanilkovým cukrem.
.
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 09.07.2015 08:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz