Těsto:
100 g moučkového cukru
200 g másla
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
1 vejce
Náplň:
600 g třešní
200 g třtinového cukru
4 polévkové lžíce tmavého kubánského rumu (popř. třešňovice)
100 g mandlí
3 vejce
285 ml smetany 31%
80 g másla
citronová kůra z 1 biocitronu
moučkový cukr na pasypání
Nejdříve vypeckujeme třešně, dáme do misky. Z množství třtinového cukru na krém odebereme 2 PL, přisypeme k třešním, přilijeme alkohol a promícháme - čím déle, tím lépe.
Moučkový cukr, studené máslo, mouku a vejce zpracujeme na těsto. Zabalíme do folie a dáme do lednice na 1/2 hodiny chladit.
Pak vyválíme na pomoučněné desce do velikosti koláčové formy i s okraji (cca 30 cm). Dáme do formy (27 cm) a dáme opět do lednice.
Troubu předehřejeme na 190°C. Těsto vyndáme z lednice a dno propícháme vidličkou. Vyložíme kolečkem pečícího papíru a na něj vysypeme fazole. Dáme do trouby a pečeme 20 minut.
Něž se nám těsto předpeče, připravíme si náplň. V míse rozmícháme mleté mandle, vejce, zbylý cukr, rozpuštěné máslo, citronovou kůru, smetanu a třešně i se šťávou, kterou pustily. Nelekněte se - je to řídké.
Vyndáme koláč z trouby, snížíme teplotu na 180°C, opatrně vyndáme fazole a pečící papír a vrátíme do trouby ještě na 10 minut.
Pak na předpečený korpus nalijeme náplň a dáme péct na dalších 40 minut - do zlaté barvy. Čas si regulujte podle toho, jak vám peče trouba.
Po dopečení pocukrujeme moučkovým cukrem.
Při servírování můžeme dozdobit šlehačkou.
Autor: Dooga | |
Datum vložení: 13.07.2015 21:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz