množství surovin na dortovou formu
Drobenka:
100 g másla
250 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 lžička prášku do pečiva
Tvarohový krém:¨
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
2 dcl mléka
3-4 lžíce cukru
libovolné čerstvé ovoce (podle potřeby):
jahody
maliny
borůvky
rybíz
meruňky
Ze studeného másla, cukru, mouky a prášku do pečiva udělejte drobenku. Jde to pochopitelně rukama, ale můžete použít i mixer a to pak trvá opravdu 3 minuty.Ušlehejte tvaroh s vejcem a mlékem a oslaďte dle chuti.Na dno dortové formy, nebo remosky nasypejte 2/3 hotové drobenky a lehce umačkejte. Na drobenku nalijte tvarohový krém. Na krém naskládejte ovoce a posypejte zbytkem drobenky.Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 40 minut. Stejně dobře jde koláč péct i v remosce. Pokud se vám bude koláč připalovat, tak ho přikryjte alobalem. Podávejte vychlazený.
Tvarohový krém můžete také nahradit 2 kelímky kysané smetany, které dosladíte dle vlastní chuti
Autor: Simply Food (Lada Kovářová) | |
Datum vložení: 21.07.2015 09:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz