Sorbet:
150 g jahod
20 g třtinového cukru
kůra z 1/2 limetky
1 lžička limetkové šťávy
70 ml vody
Krém:
1 lžíce moučkového cukru
8 lístků máty
1 lžička limetkové šťávy
50 g créme fraiche
100 g smetany ke šlehání
4-5 cl bílého karibského rumu
Do kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou šťávu a stáhneme z ohně. Necháme lehce zchladnout.
Jahody nakrájíme na malé kousky, přidáme je k sirupu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vychladlé nalijeme do krabičky v nižší vrstvě a dáme do mrazáku.
Zmrzlou směs rozsekáme v mixéru na sníh. Zalijeme bílým rumem, promícháme a opět dáme zmrazit.
Mátu spolu s moučkovým cukrem a limetovou šťávou vložíme do hmoždíře a utřeme v hladkou pastu.
Pastu smícháme s créme fraiche. Smetanu vyšleháme dotuha a přimícháme k mátové smetaně.
Do mističky dáme trochu krému, 3 lžíce sorbetu a ještě lehce dozdobíme krémem.
Můžeme dozdobit pár lístky máty a skrojkem limetky.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 02.08.2015 15:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz