TopRecepty.cz

Dokonalé brownies


Dokonalé brownies

Suroviny

180 g másla
180 g tmavé čokolády s vysokým podílem kakaové hmoty (70 %)
80 g hladké mouky
40 g kvalitního kakaa (ne instantního)
50 g bílé čokolády
50 g mléčné čokolády
3 velká vejce
270 g přírodního krupicového cukru

máslo na vymaštění formy

Postup

Tmavou čokoládu nalámeme do misky a spolu s na kostičky nakrájeným máslem necháme společně rozpustit ve vodní lázni. Na mírném plamenu a za občasného zamíchání.
Rozpuštěnou směs stáhneme z ohně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.Troubu rozehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C, mřížku dáme do střední výšky. Nachystaný plech vymažeme a vysypeme, popř. vyložíme papírem na pečení.Mouku a kakao prosejeme do mísy. Bílou a mléčnou čokoládu nasekáme na drobné kousky. Necháme zatím stranou.Vejce rozklepneme do misky a přisypeme k nim cukr. Spolu vyšleháme šlehačem nebo metlou do pěny.
Že jsme dosáhli cíle, poznáme podle toho, že hmota zesvětlá a zdvojnásobí svůj objemNa vaječnou pěnu teď nalijeme vychladlou čokoládu a spojíme je. Mícháme lehce, jako kdybychom kreslili osmičku. Pokračujeme dokud není hmota víceméně stejnoměrně matně hnědá. Účelem je směsi spojit, ale neuvolnit z vaječné hmoty našlehaný vzduch, proto musíme být při míchání pozorní, ba něžní.Do mísy s čokoládovou směsí znova prosejeme mouku s kakaem tak, abychom povrch pokryli co nejrovnoměrněji. Znovu použijeme oblíbený pohyb do osmičky a začneme sypkou směs spojovat s tekutou. Zpočátku to možná bude vypadat suše a prašně, ale při troše trpělivosti začne za chvíli vznikat to správné těsto na brownies: vlhké a správně ‚patlavé‘. V tu chvíli přestaneme míchat, jen zapracujte odložené kousky bílé a mléčné čokolády.Těsto vlijeme do připravené formy. Uhladíme těsto tak, aby mělo všude zhruba stejnou výšku. Formu vložte do předehřáté trouby a po 25 minutách lehce potřeseme formou. Pokud se dezert ve středu ještě chvěje, zase troubu zavřeme a pečeme ještě 5 minut.
Hotovo je, když povrch připomíná lesklý papír a strany moučníku se odtahují od stěn formy. Vyjmeme z trouby.Brownies necháme zcela vychladnout, poté vyjmeme z formy a krájíme na čtverečky, které ještě rozpůlíme na trojúhelníky.
Je užitečné vědět, že brownies vydrží v chladničce čtrnáct dní a v mrazáku i déle než měsíc.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

autor Autor: Vareniste.cz (Martina)
Datum vložení Datum vložení: 05.08.2015 16:27

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz