Těsto:
2 vejce
150 g cukru krupice
30 g oleje
270 ml mléka
230 g hladké mouky
1/2 kypřicího prášku do perníku
1 lžíce kakaa
Krém:
800 ml mléka
2 lžíce cukru
130 g marcipánu
1 lžička citronového aroma
2 sáčky krémového prášku Zlatý klas
60 g másla
Na dokončení:
1 sáček tmavé polevy
1 sáček bílé polevy
Troubu předehřejeme na 180 ˚C. Hluboký plech vyložíme pečicím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečicího papíru můžeme formu vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo krupicí.V míse prošleháme vejce s krupicovým cukrem. Přilijeme olej a mléko a promícháme. Poté do směsi důkladně vmícháme prosátou mouku s kakaem a kypřicím práškem. Těsto nalijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme asi 25-30 minut. Správné propečení těsta vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta. Po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá a suchá.Do hrnku odlijeme 100 ml mléka. Zbytek mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a přidáme na malé kousky nadrobený marcipán a cukr. Mícháme, dokud se marcipán nerozpustí. Přidáme pár kapek citronového aroma.Ve zbylých 100 ml mléka důkladně rozmícháme krémový prášek a směs nalijeme do horkého marcipánového mléka. Vaříme 2 minuty a vmícháme máslo. Krém nalijeme na upečený korpus a necháme vychladnout.Obě polevy rozehřejeme a střídavě naléváme na koláč. Roztíráme, aby se barvy lehce propojily. Necháme dobře vychladit.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 07.08.2015 18:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz