Korpus:
2 vejce
90 g cukru
100 ml mléka
40 g hladké mouky
90 g polohrubé mouky
½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (Dr. Oetker) – 6 g
12 g kakaa
Krém:
400 g zakysané smetany
400 g smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
30 g práškové želatiny do krémů – 1,5 balíčku (Dr. Oetker)
Na dohotovení:
2 pomeranče
3 lžíce cukru
1 dortové želé – žluté (Dr. Oetker)
Troubu předehřejte na 180 ˚C. Dno dortové formy o průměru 21cm vyložte pečícím papírem.
Vyšlehejte vejce s cukrem. Do mísy přidejte mléko, mouku, kypřící prášek a kakao a důkladně těsto promíchejte a nalijte do formy. Pečte 20-25 minut. Korpus nechte vychladnout.
Želatinu nasypejte do kastrůlku. Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem. Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně ji přimíchejte k oslazené smetaně. Želatinu rozpusťte. K želatině přidejte 5 lžic krému a rozmíchejte. Tuto směs rychle vmíchejte do zbytku krému a ten vylijte na korpus. Nechte zatuhnout.
Z pomerančů odkrájejte opatrně slupku. Poté ostrým nožem vykrajujte jednotlivá filátka. Ze zbytku pomeranče vymačkejte šťávu.
Šťávu z pomeranče přeceďte do odměrky a dolijte takovým množstvím vody, abyste získali celkem 500 ml tekutiny. Tekutinu vlijte do hrnce, přidejte 3 lžíce cukru a želé. Rozmíchejte, přiveďte k varu a vařte asi jednu minutu. Poté nechte lehce zchladit.
Pomeranč rovnoměrně rozprostřete na dort a zalijte jej želé. Nechte vychladit.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 07.08.2015 18:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz