250 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%)
1 sáček ztužovače šlehačky (Smetana fix – Dr. Oetker)
1-2 sáčky vanilkového cukru (Dr. Oetker)
200 g hustého bílého jogurtu
1 balíček červeného dortového želé (Dr. Oetker) + 500 ml vody
3 lžíce krupicového cukru
250 g jahod
Jahody nakrájejte na drobné kostky. Kostky rovnoměrně rozdělte do 4 vychlazených! sklenic a ještě si trochu nechte stranou.
Želé si připravte podle návodu a nechte jej lehce chladnout.
Jogurt oslaďte vanilkovým cukrem. Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a poté ji lehce vmíchejte k jogurtu.
Částí želé zalijte jahody. Když želé ztuhne, přidejte krém, zasypte zbytky jahod a zalijte opatrně zbylým želé.
Ozdobte trochou krému, jahodou, mátou nebo meduňkou a čokoládou.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 08.08.2015 18:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz