500 g jahod
200 g syrové červené řepy
100 ml převařené vody
tekutý med
citronová šťáva podle chuti
Umyté jahody překrojíme na menší kousky. Oloupanou řepu nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Vše dáme do hlubší nádoby, přidáme chladnou převařenou vodu, 3 lžíce medu a trochu citronové šťávy. Ponorným mixérem důkladně rozmixujeme a ochutnáme. Podle potřeby přisladíme, okyselíme a ještě jednou promixujeme.
Směs nalijeme do tvořítek a dáme zmrznout.
Pokud nemáme tvořítka, směs nalijeme do uzavíratelné plastové nádoby a dáme do mrazáku. Během mražení je dobré alespoň 2x mrznoucí směs promíchat.
Před podáváním necháme zmrzlinu při pokojové teplotě chvíli povolit, aby se nám lépe nabírala.
Při zavařování mi zbylo trochu řepy. Jahody jsem měla také a tak jsem vyzkoušela jak by mohla chutnat taková zmrzlina. Byla moc dobrá a mlsající v ní řepu nepoznali :-)
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 31.07.2015 20:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz