150 g rebarbory
100 ml smetany ke šlehání
3 žloutky
100 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.Do hrnce nasypeme cukr a pod stálým dohledem ho necháme rozpustit, až získá zlatohnědou barvu.Do vzniklého karamelu přisypeme rebarboru, která po chvilce pustí šťávu a rozředí karamel. Povaříme do měkka - pozor však, aby se nerozvařila úplně.Rebarboru vyjmeme z karamelu a přendáme ji do zapékacích mističek. Smetanu vlijeme do rendlíku a přidáme k ní vanilkový cukr.Jakmile dojde smetana do bodu varu, sejmeme z plotny, přidáme rozšlehaný žloutek - pokojové teploty - a vmícháme.Smetanovou směs necháme zchladnout, poté vlijeme do zapékacích mističek na rebarboru a dáme do předehřáté trouby na 150 °C.Pečeme asi 30-40 minut, nebo dokud nám nezezlátne povrch krému. Necháme zchladnout. Krém je poměrně řídký, moc neztuhne, takže doporučuji konzumovat přímo z mističek,
Autor: tastylife.cz (Štěpánka) | |
Datum vložení: 02.08.2015 12:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz