listové těsto
vejce na potření
rostlinná šlehačka nebo 33% šlehačka a ztužovač
cukr dle chuti
Těsto rozválíme a rádlem nařežeme asi 1 cm široké proužky, které namotáme na kovovou trubičku. Proužky se při namotávání musí lehce překrývat.
Na šátečky nakrájíme z rozváleného těsta čtverečky a na trubičce spojíme dva protilehlé konce.Namotané trubičky nebo nachystané šátečky potřeme před pečením rozšlehaným vejcem.
Pečeme v rozpálené troubě do růžova ( 200-220 °C / 10 minut ).Šlehačku vyšleháme do tuha a cukrářským sáčkem se zdobící špičkou plníme trubičky a šátečky z každé strany.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 01.08.2015 17:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz