4 žloutky
300 g práškového cukru
150 ml vody
150 ml oleje
200 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 lžíce kakaa
4 bílky na sníh
Náplň:
4 šlehačky
300 g hořké čokolády
rybízový džem na potření
kakao na posypání
Deň vopred si pripravíme krém.Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.Na druhý deň vyšľáháme jemný krém.Suroviny na cesto spolu vyšlaháme a na koniec zľahka pridáme sneh zo 4 bielkov.Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút pri teplote 180 °C.Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom.Povrch ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.
Autor: tiktak | |
Datum vložení: 31.03.2009 09:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz