TopRecepty.cz

Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"


Jahodové

Suroviny

Na sušenkovou "řasu":
100 g máslových sušenek nebo podobných sušenek (použila jsem Petit Beurre, Lidl)
100 g změklého másla
50 g čokolády na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl)
30 g moučkového cukru
25 g kakaa
20 g strouhaného kokosu


Na rýžovou náplň:
50 g kulatozrnné rýže (použít můžete i některý z druhů na risotto)
1 lžíce moučkového cukru
mléko dle potřeby (bude to přibližně 200 ml, ale řiďte se spíše poměrem uvedeným na obalu rýže)
špetka soli
100 g mascarpone
jahody či jiné vhodné ovoce dle potřeby


Na mátové "wasabi":
hrst listů čerstvé máty
1 lžíce medu
1 lžíce mascarpone

Postup

Základem těsta jsou sušenky, které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou. Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření, cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice.

Rýži dejte spolu s mlékem, špetkou soli a lžící cukru vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut. Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala. Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice.

Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami nebo pečícími papíry v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru. Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda. Použitý pečící papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar. Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela. Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.

Poznámka

Poznámka: Těsto je chutné a variabilní, takže až otestujete toto sushi, můžete vyzkoušet další změnu a udělat špízy. Tvarujte z něj v ruce koule, které můžete ještě pro oko obalit v dalším kokosu. Napíchejte na špejle a doplňte různým sezónním ovocem. Použila jsem jahody, borůvky, rybíz a třešně.

Tento a všechny mé další recepty najdete na
http://www.facebook.com/mamavkuchyni

autor Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová)
Datum vložení Datum vložení: 01.08.2015 22:37

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz