Na sušenkovou "řasu":
100 g máslových sušenek nebo podobných sušenek (použila jsem Petit Beurre, Lidl)
100 g změklého másla
50 g čokolády na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl)
30 g moučkového cukru
25 g kakaa
20 g strouhaného kokosu
Na rýžovou náplň:
50 g kulatozrnné rýže (použít můžete i některý z druhů na risotto)
1 lžíce moučkového cukru
mléko dle potřeby (bude to přibližně 200 ml, ale řiďte se spíše poměrem uvedeným na obalu rýže)
špetka soli
100 g mascarpone
jahody či jiné vhodné ovoce dle potřeby
Na mátové "wasabi":
hrst listů čerstvé máty
1 lžíce medu
1 lžíce mascarpone
Základem těsta jsou sušenky, které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou. Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření, cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice.
Rýži dejte spolu s mlékem, špetkou soli a lžící cukru vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut. Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala. Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice.
Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami nebo pečícími papíry v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru. Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda. Použitý pečící papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar. Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela. Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.
Poznámka: Těsto je chutné a variabilní, takže až otestujete toto sushi, můžete vyzkoušet další změnu a udělat špízy. Tvarujte z něj v ruce koule, které můžete ještě pro oko obalit v dalším kokosu. Napíchejte na špejle a doplňte různým sezónním ovocem. Použila jsem jahody, borůvky, rybíz a třešně.
Tento a všechny mé další recepty najdete na
http://www.facebook.com/mamavkuchyni
Autor: Mama v kuchyni (Barbora Charvátová) | |
Datum vložení: 01.08.2015 22:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz