cukrářské piškoty (dlouhé)
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
2-3 lžíce cukru podle chuti
1 vanilkový cukr
125 g másla
125 g tvarohu
0,5 sáčku želatiny (za studena)
Na máčení piškotů:
100 ml pomerančového sirupu
50 ml vody
Puding uvaříme podle návodu, přidáme oba cukry a necháme zchladnout. Máslo utřeme s tvarohem a po lžících přidáváme puding a nakonec želatinu, podle potřeby dosladíme. Vhodnou formu (měla jsem menší skleněnou rovnou misku) vyložíme potravinovou folií.
Piškoty máčíme v ředěném sirupu a naskládáme po obvodu a na dno. Krém můžete prokládat piškoty a ovocem. Já jsem dělala jen menší bez ovoce. Zakončíme piškoty. Necháme chladit 8-10 hodin.
Vyfotila jsem to i v misce, která má obsah 1 litr. Sirup jestli nemáte ten hustý, nemusíte ředit, chutě jsou výraznější.
![]() |
Autor: mika59 |
![]() |
Datum vložení: 02.08.2015 16:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady