Na 250 ml sebrané pěny při vaření džemu:
1 kysaná smetana (180 ml)
můžeme přidat i 1 ušlehanou šlehačku ale nemusí být
Sebranou pěnu (může být ještě teplá) promícháme s kysanou smetanou, případně přidáme ušlehanou šlehačku (pro větší množství). Nalejeme do vhodné nádobky a uložíme do mrazáku. Je dobré jí alespoň 2x během 2 hod vidličkou promíchat. Pokud to neuděláme, příliš to nevadí, ale ve zmrzlině se utvoří ostré ledové krystalky, někomu nepříjemné na jazyku. Promíchaná zmrzlina během mražení je pěkně hladká. Před podáváním je dobré jí nechat chvíli při běžné teplotě povolit.
Při vaření džemu (jahody, maliny, borůvky, meruňky) nebo ovocné šťávy (malinovky) je nutné neustále sbírat během vaření pěnu, neboť by svým obsahem vzduchu mohla zapříčinit plesnivění uskladněného výrobku. Ta pěna se dá zužitkovat na leccos, tohle je jeden ze způsobů.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 04.08.2015 14:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz