Na náplň:
2/3 hrnku arašídového másla
1/2 hrnku tučného tvarohu
1 polévková lžíce másla (změklého)
3 vejce (žloutky)
1 čajové lžičky vanilkového extraktu
1/3 hrnku krupicového cukru
2 polévkové lžíce hladké mouky
Na bábovku:
1 a 3/4 hrnku hladké mouky
1/2 čajové lžičky jedlé sody
1/2 čajové lžičky soli
3/4 hrnku holandského kakaa
3/4 hrnku vařící vody
90 g hořké čokolády (nakrájené na malé kousky)
3/4 hrnku zakysané smetany
170 g másla (změklého)
1 a 2/3 hrnku hnědého cukru
2 vejce
2 čajové lžičky vanilkového extraktu
1. Předehřejte troubu na 180°C.
na náplň:
2. V míse utřeme dohladka arašídové máslo, tvaroh a máslo.
3. Přidáme žloutky, jeden po druhém, vanilkový extrakt, postupně cukr a mouku a pořádně promícháme.
4. Náplň dáme do malého igelitového sáčku, jehož jeden roh prostřihneme a uděláme asi 1 cm otvor. Uložíme do lednice.
na bábovku:
5. Ve středně velké míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl.
6. V další míse rozpustíme kakao ve vařící vodě, přidáme čokoládu a promícháme dohladka. Přidáme kysanou smetanu.
7. Ve velké míse utřeme máslo s cukrem do pěny. Vmícháme vejce, jedno po druhém, a vanilkový extrakt. Střídavě přidáváme suché přísady a kakaovou směs tak, abychom začínali a končili moukou. Po každém přidání vše řádně promícháme.
8. Vymažeme formu na bábovku a lehce vysypeme moukou.
9. Na dno formy nalijeme méně než polovinu připraveného těsta.
10. Na těsto vymačkáme dokola arašídovou náplň.
11. Na náplň nalijeme zbytek těsta.
12. Pečeme asi 50 - 60 minut, resp. dokud párátko nebo špejle není po vyndání suchá.
13. Před krájením necháme úplně vychladnout.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Autor: chute-sveta.cz (Jarka) | |
Datum vložení: 05.08.2015 18:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz