100 g másla
250 g krupicového cukru
kůra z 1 citrónu
80 ml citronové šťávy
2 celá vejce
2 žloutky
špetka soli
Do mísy, umístěné do vodní lázně, dejte máslo, cukr, citronovou kůru a šťávu a špetku soli. Míchejte tak dlouho, dokud se cukr dokonale nerozpustí.Mísu vytáhněte z vodní lázně a do cukrové směsi postupně zašlehejte vejce a žloutky. Šlehejte tak dlouho, dokud není směs lehce napěněná.Mísu s napěněnou směsí vraťte zpět do vodní lázně a za stálého míchání na mírném plameni vařte, dokud směs nezhoustne. Toto trvá přibližně 5 až 7 minut.
Hotový krém můžete použít hned na koláč, nebo palačinky a nebo uzavřít do sklenice a skladovat v lednici, kde vydrží i dva týdny.
Autor: Simply Food (Lada Kovářová) | |
Datum vložení: 07.08.2015 07:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz