Na korpus:
150 g BeBe sušenek, rozemletých
2 PL cukru
6 PL másla - rozpuštěného a vychadlého (85 g)
Na čokoládovou náplň:
285 g bílé čokolády (nasekané na kousky)
2/3 hrnku 31% smetany (170 ml)
1/8 čajové lžičky soli
Na malinovou náplň:
170 g čerstvých malin
2 PL krupicového cukru
na korpus:
1. Předehřejeme troubu na 160°C.
2. Rozmixujeme bebe sušenky a cukr dohladka v mixeru nebo kuchyňském robotu.
3. Přidáme rozpuštěné máslo a párkrát zapulzujeme, až je směs vlhká.
4. Sušenkovou směs natlačíme na dno a do stran koláčové formy, např. o průměru 28 cm.
5. Pečeme asi 13 - 15 minut, dokud nebude mít korpus zlatavou barvou a bude pěkně vonět.
6. Necháme úplně vychladnout.
na náplň:
7. Čokoládu vložíme do větší ohnivzdorné nebo skleněné mísy.
8. Přivedeme smetanu na pokraj varu a potom ji nalijeme na čokoládu, osolíme.
9. Necháme stát 10 minut, dokud se čokoláda nerozpustí a rozmícháme ji dohladka.
10. Nalijeme do vychlazeného korpusu.
na malinovou náplň:
11. Maliny vložíme do mixeru a několikrát zapulzujeme (nebo je rozmačkáme vidličkou) dohladka. (Semínka můžeme odstranit tím, že směs přelijeme přes jemné sítko).
12. Vmícháme cukr.
13. Lžičkou různě směs nakapeme na čokoládu.
14. Nožem nebo párátkem/ špejlí malinovou směs vmícháme jemně do čokolády.
15. Před podáváním necháme alespoň 3 hodiny vychladnout, ideálně přes noc.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Autor: chute-sveta.cz (Jarka) | |
Datum vložení: 11.08.2015 08:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz