6 PL másla (85 g)
125 g hořké čokolády
100 g mléčné čokolády
3/4 hrnku cukru (170 g)
1 ČL vanilkového extraktu
2 vejce
1/4 hrnku mouky (30 g)
1 hrnek vlašských ořechů nebo mandlí, lískových ořechů, hrubě nasekané (100 g)
1. Troubu předehřejeme na 180°C.
2. Čtvercový plech na pečení vel. 21x21 cm vyložíme alobalem (nebo jakoukoli pečící formu, jen nesmí být moc velká, aby brownies nebyly moc nízké), i po stranách a lehce vymažeme. .
3. Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme čokoládu a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
4. Odstraníme z plotny a vmícháme cukr a vanilku.
5. Vmícháme vejce, jedno po druhém.
6. Přidáme mouku a usilovně mícháme až bude těsto hladké a lesklé a bude se odlepovat od stran hrnce. (cca 1 minutu)
7. Vmícháme ořechy.
8. Těsto nalijeme do připraveného plechu a pečeme asi 20 - 30 minut. Bude se zdát, že těsto není dostatečně upečené, ale po vychlazení získá tu pravou konzistenci (tuhé a žvýkací).
9. Před krájením necháme úplně vychladnout. Vyndáme brownies na fólii z plechu a nakrájíme na malé čtverečky.
Můžeme použít jen hořkou nebo jen mléčnou čokoládu. U mléčné bych ale doporučila snížit cukr na polovinu hrnku; naopak u hořké bych cukr navíc nepřidávala.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Autor: chute-sveta.cz (Jarka) | |
Datum vložení: 13.08.2015 08:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz