Korpus:
100 g hladké mouky
100 g cukr krupice
20 g kakaa
5 vajec
Náplň:
400 g šťavnatých ne kyselých jablek
100 g cukr krystal
25 g vanilkový puding
40 g másla
2 lžíce skořicového cukru
1 lžíce citrónové šťávy
šlehačka na ozdobení
rum
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s kakaem a lehce vmícháme do pěny. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 10 minut na 180´C.
Upečený korpus necháme krátce vychladnout, pak i s papírem stočíme.
Náplň: Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme do kastrůlku, přidáme asi lžíci vody, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme skořicový cukr a asi 10 minut podusíme. Puding rozmícháme ve dvou lžících vody, přidáme k jablkům a ještě krátce povaříme. Do teplého vmícháme máslo a necháme vychladnout.
Z korpusu opatrně sundáme papír, pokapeme rumem, rozetřeme náplň, stočíme a dáme alespoň 2 hodiny vychladit. Před podáváním posypeme cukrem a zdobíme šlehačkou.
Trochu upravený recept http://www.pluska.sk
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 16.08.2015 22:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz