100 g rozinek
100ml rumu
225 g másla
200 g třtinového cukru (nebo cukr krupice)
4 vejce
4 lžíce mléka
150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky skořice
1 špetka soli
150 g vlašských ořechů
2 jablka
Rozinky zalijeme v kastrůlku rumem a zahřejeme těsně pod bod varu. necháme vychladnout.Máslo s cukrem vyšleháme, přidáme vejce jedno po druhém, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, sodou, skořicí a solí.Vmícháme rozinky (kdo chce i rum), jemně mleté ořechy a nakonec jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky.Dáme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut při teplotě 170 °C. Zkoušíme špejlí.
Kdyby bylo těsto moc tuhé, přidáme ještě trochu mléka.
Bábovku můžeme polít polevou: 100 g třtinového cukru, 2 lžíce másla a 100 ml smetany ke šlehání vaříme, až vznikne hebká karamelová poleva. Vmícháme 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů a bábovku přelijeme.
Zdroj: Apetit (mírně upraveno)
Autor: Irule (Irena) | |
Datum vložení: 18.08.2015 19:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz