150 g másla
150 g pískového cukru
170 g hladké mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
2 vejce
kůru ze 3 citronu
2 lžičky čerstvého drceného kardamonu
150 g moučkového cukru na obalení
Změklé máslo ušlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte vejce, aby vám vznikla hustá pěna. Do pěny postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a kořením.
Kardamon jsou semínka v tobolce. Rozdrťte je nahrubo v hmoždíři a tobolky vyberte, pak pokračujte v drcení do jemného prášku.
Hotové těsto dejte odpočinou na 15 min do lednice aby mírně ztuhlo.
Z těsta lžičkou formujte hrudky, které lehce obalte v moučkovém cukru. Neděste se, těsto je dost řídké a lepivé. Obalené hrudky položte na pečící papír a ještě prsty jakoby zmáčkněte do vyšších homolek. Pečte v troubě rozehřáté na 175 stupňů přibližně 13 minut.
Autor: Simply Food (Lada Kovářová) | |
Datum vložení: 20.08.2015 08:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz