Těsto:
450 g mouky
200 g másla (nebo Hery)
4 lžíce cukru
1 prášek do pečiva
5 lžic mléka
1 vejce
1 špetka soli
Náplň:
600 g hrušek
150 ml zakysané smetany
2 vejce
3 lžíce cukru (podle chuti)
1 vanilkový cukr
1 lžičku skořice
1 špetka mletého hřebíčku
Na vál si dáme mouku, kterou smícháme s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli.Přidáme změklé máslo, vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce.Mezitím připravíme náplň: hrušky očistíme a nakrájíme na kousky, podlijeme vodou a podusíme asi půl hodiny.Poté slijeme vodu a hrušky rozmixujeme na kaši, do které přidáme vanilkový cukr, skořici, hřebíček, smetanu a vejce našlehané s cukrem. Dobře promícháme.Odpočinuté těsto vyválíme na vymazaný a vysypaný plech až do okrajů.Na něj nalijeme náplň a upečeme při 175 °C asi 40 minut.
Místo hrušek můžeme použít jablka, dýni nebo jiné podobné ovoce.
Autor: Ilacek | |
Datum vložení: 21.08.2015 20:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz