Korpus:
1 větší vejce
30 g cukru
25 g hladké mouky
5 g karobové moučky nebo kakaa
1 lžička oleje
Krém:
Jedlé kaštany – vařených jich budeme potřebovat 100g, doporučuju použít 180 g neloupaných
200 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
3 lžíce javorového sirupu
70 g tvarohu
1 sáček ztužovače šlehačky
jablko
špetka skořice
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se skořicí, rozprostřeme na plech a dáme sušit do trouby.
Dáme vařit vodu na kaštany. Kaštany nařízneme křížem na straně, kde je špička a vhodíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut, poté kaštany jeden po druhém vytahujeme z horké vody a loupeme.
100g uvařených kaštanů nalámeme na menší kousky a spolu s mlékem dál vaříme. Po 10 minutách odstavíme a necháme lehce zchladnout. Mléko by mělo být svařené asi tak na polovinu. Pak kaštany rozmixujeme na „pastu“. Vychladlou kaštanovou pastu promícháme s javorovým sirupem a tvarohem.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a postupně přimícháváme ke kaštanové směsi. Necháme chladit.
Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Poté přimícháme olej s moukou a karobem. Těsto rozetřeme na pečící papír ve vrstvě cca 0,5 cm a dáme na 8 minut péct.
Upečené těsto sejmeme z papíru a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Jednotlivá kolečka zdobíme krémem a slepujeme ve třech vrstvách. Horní nazdobené kolečko posypeme nasušenými kousky jablka.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 27.08.2015 12:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz