200 g jáhlové mouky
200 g rýžové mouky
100 g pohankové mouky
50 g hladké čirokové mouky
50 g kokosové mouky
1/2 lžičky Xanthanu
150 g cukru
2 prášky do pečiva
asi 600 ml vody nebo rostlinného mléka
6 lžic oleje
Na drobenku:
6 lžic směsi mouk (viz výše)
4 lžíce cukru
3 lžíce rostlinného tuku (Alsan, Stella)
libovolné ovoce nakrájené na drobné kousky
Všechny mouky důkladně promícháme. Šest lžic této směsi promícháme s cukrem a rostlinným tukem a vypracujeme drobenku.
Do zbývající moučné směsi vmícháme xanthan, prášek do pečiva, cukr, olej a mléko nebo vodu. Krátce prošleháme ručním šlehačem a připravíme ne přilíš husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe drobně pokrájeným ovocem a posypeme připravenou drobenkou. Pečeme při 170 °C asi 25-30 minut. Po upečení koláč vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.
Množství tekutiny do těsta záleží na savosti jednotlivých mouk, je dobré přidávat tekutinu postupně. Použila jsem směs angreštu, rybízu, meruněk a letních jablek. Pokud je ovoce hodně kyselé, můžete přidat víc cukru do drobenky. Doba pečení záleží na troubě a na šťavnatosti ovoce.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 26.08.2015 18:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz