200 g oloupané dýně (použila jsem hokkaido)
120 g třtinového cukru muscovado
2 vejce
150 g zakysané smetany
100 ml mléka
120 g celozrnné mouky (použila jsem pšeničnou)
120 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
1 vrchovatá lžíce kakaa (karobového prášku)
2 lžíce oleje
2 menší jablka
2 lžíce krystalového cukru (+ 1 lžíce vody – karamel)
2 lžíce nasekaných ořechů
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do mísy nastrouháme dýni, přidáme cukr, vejce, zakysanou smetanu, mléko, karob, obě mouky a prášek do pečiva. Důkladně promícháme a nalijeme na plech. Urovnáme, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené a dáme péct.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Asi po 10 minutách, kdy se povrch těsta zatáhne, vyndáme buchtu z trouby a rychle na ni rozložíme plátky jablek vedle sebe, pečeme dalších cca 25 minut. V polovině druhé fáze pečení přepneme troubu na horní ohřev.
Když jsou jablka opečená a buchta se po vpíchnutí špejlí nelepí, vyndáme ji z trouby.
Do kastrůlku vložím krupicový cukr, lžíci vody a vaříme, dokud nezačne karamel zlátnout. Poté odstavíme a necháme chvíli odležet, asi minutu, než se karamel „ustálí“ a nebude bublat. Poté buchtu posypeme rovnoměrně ořechy a pocákáme karamelem.
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 30.08.2015 08:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz