62 g másla (pokojové teploty)
210 g cukru krupice
3 vejce (velikosti M)
200 g mletého máku
210 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
375 ml vlažného mléka
1. Troubu předehřejeme na 160°C a formu na bochník/ biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2. Máslo s cukrem vyšleháme v kuchyňském robotu do pěny a postupně, za stálého míchání, přidáme vejce.
3. Smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva a mák a za stálého míchání postupně přidáváme do vyšlehané směsi.
4. Nakonec přilijeme vlažné mléko a opatrně umícháme dohladka.
5. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme cca 30 - 45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
Původní recept je sice psaný na 2 formy na biskupský chlebíček, ale to bylo pro nás zbytečně moc. Všechny ingredience šly bez problému snížit na polovinu, jen z původních 5 vajec jsem použila 3. Vybrala jsem ale ty nejmenší. Pokud byste přece jen dělali 2 formy, zdvojnásobte všechny suroviny a použijte 5 vajec.
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Autor: chute-sveta.cz (Jarka) | |
Datum vložení: 30.08.2015 08:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz