125 g polohrubé mouky
125 g celozrnné špaldové mouky
1 špetka soli
1/2 citronu (strouhaná kůra)
125 g másla
1 vejce
3 lžíce agáve sirupu
Náplň:
dýně hokaido
2 vejce
3 lžíce agáve sirupu (javorového sirupu, medu)
2 lžíce medu
2 lžíce Crème fraiche
1/2 citronu (šťáva)
1/2 lžičky skořice
Ze surovin na těsto vytvoříme hladké těsto a dáme do chladu odpočinout.Náplň připravíme z oloupané dýně zbavené semen. Pokrájíme ji a v trošce vody dusíme do měkka, vodu po vychladnutí slijeme. Rozmixujeme, osladíme medem a sirupem, přidáme citrónovou šťávu, skořici, creme fraiche a dvě vejce. Důkladně promícháme.Těsto vyválíme a urovnáme do máslem vymazané dortové formy, upravíme okraje. Dno těsta propícháme vidličkou a vlijeme dýňovou náplň.Pečeme při 180 °C cca 40-45 minut až náplň ztuhne a korpus je upečený dorůžova (okraje se odchlipují od formy).
Autor: katrrina (Kateřina Janoušková) | |
Datum vložení: 29.08.2015 15:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz