TopRecepty.cz

Ostružinový koláč se šáchorem bez lepku, mléka a vajec


Ostružinový koláč se šáchorem bez lepku, mléka a vajec

Suroviny

120 g jáhlové mouky
120 g rýžové mouky
120 g pohankové mouky
100 g bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu
50 g šáchorové mouky
120 g cukru
4 lžíce oleje
1 jablko
1,5 prášku do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
1 lžíce psyllia
380 ml vody
ostružiny

Postup

Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko, olej a vodu a krátce prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme ostružinami. Pečeme při 160 °C asi 25 min, až se těsto přestane lepit na špejli. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.

Poznámka

Šáchor (zemní mandle, tygří ořechy) je skvělou náhražkou ořechů pro všechny alergiky. Celé hlízky připomínají seschlý lískový oříšek, jedí se čerstvé nebo pražené, často se melou na vločky nebo moučku a používají se všude tam, kde běžné ořechy. Kromě toho, že dobře chutnají, dodávají našemu tělu vlákninu, rutin, vitamin E a spoustu dalších prospěšných látek. Šáchorovou mouku (mletý šáchor) je k zakoupení u firmy Adveni Medical a v prodejnách zdravé výživy. I když jeho cena je vyšší, vřele doporučuju ochutnat!

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

autor Autor: petram
Datum vložení Datum vložení: 30.08.2015 11:08

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz