120 g jáhlové mouky
120 g rýžové mouky
120 g pohankové mouky
100 g bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu
50 g šáchorové mouky
120 g cukru
4 lžíce oleje
1 jablko
1,5 prášku do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
1 lžíce psyllia
380 ml vody
ostružiny
Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko, olej a vodu a krátce prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme ostružinami. Pečeme při 160 °C asi 25 min, až se těsto přestane lepit na špejli. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.
Šáchor (zemní mandle, tygří ořechy) je skvělou náhražkou ořechů pro všechny alergiky. Celé hlízky připomínají seschlý lískový oříšek, jedí se čerstvé nebo pražené, často se melou na vločky nebo moučku a používají se všude tam, kde běžné ořechy. Kromě toho, že dobře chutnají, dodávají našemu tělu vlákninu, rutin, vitamin E a spoustu dalších prospěšných látek. Šáchorovou mouku (mletý šáchor) je k zakoupení u firmy Adveni Medical a v prodejnách zdravé výživy. I když jeho cena je vyšší, vřele doporučuju ochutnat!
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 30.08.2015 11:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz