TopRecepty.cz

Domácí pravá vanilková zmrzlina


Domácí pravá vanilková zmrzlina

Suroviny

240 ml plnotučného mléka
170 g krupicového cukru
480 ml smetany ke šlehání (31%)
1 špetka soli
1 vanilkový lusk
6 žloutků
3/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup

Ve středně velkém hrnci smícháme mléko, cukr, 1 hrnek (240 ml) smetany a sůl.Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a semena vyškrábeme. Semena i lusk vložíme do hrnce k mléčné směsi.Za stálého míchání směs zahřejeme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.Přikryjeme pokličkou, odstraníme z plotny a necháme louhovat při pokojové teplotě 30 minut.Druhý hrnek smetany (240 ml) nalijeme do větší mísy a dáme přes ní (jemné/ husté) síto.Žloutky rozšleháme v středně velké míse a pomalu je nalijeme do ohřáté mléčné směsi, neustále šleháme (abychom je neuvařili).Hrnec vrátíme zpět na plotnu a zahříváme na mírném stupni. Neustále šleháme, zvláště dno hrnce, abychom směs nespálili. Jakmile směs dosáhne teploty 75 - 80°C, sundáme hrnec z plotny. Směs zhoustne.Pudinkovou směs nalijeme přes jemné síto do mísy se smetanou. Řádně promícháme.Přidáme vanilkový extrakt a necháme vychladnout cca 1 hodinu při pokojové teplotě, potom nejméně 8 hodin (ideálně přes noc) v lednici.Až bude směs vychlazená, můžeme ji připravit ve zmrzlinovači podle návodu.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

autor Autor: chute-sveta.cz (Jarka)
Datum vložení Datum vložení: 02.09.2015 12:15

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz